25-groep: afsluiting seizoen 2015

Uitstapje 25 groep
 

 Reikhalzend werd er door de 25-groep uitgekeken naar zaterdag 24 oktober. Want op deze dag stond een bezoek aan Bergen Op Zoom te wachten in het kader van de jaarlijkse afsluiter van ons wielerseizoen.
Deze locatie werd door Adri en Nancy uitgekozen. Iedereen was benieuwd wat ons te wachten stond. We kenden Bergen op Zoom wel een beetje(fietswinkel Hopmans bv. of andere winkels) maar van de stad op zichzelf wisten de meesten niet erg veel. Behalve Dick natuurlijk, want die is er geboren.
Zowel “anciens” als “bleukes” waren onder de indruk van het programma dat Adri en Nancy hadden opgesteld.

Ons pelotonnetje van 34 man sterk vertrok vanaf de parking bij “de Zeeland”, waar we al de nodige toelichtingen kregen van Adri over de stad en haar inwoners, richting binnenstad. Via de getijdenwatermolen ging het naar de Kaai en vervolgens naar de Dubbelstraat.
Benamingen als Krabbegat, Peperbus, de geit van Mie D’n Os op het bleekveld, Dubbelstraat, carnaval (sorry Vastenavond), voormalig militair hospitaal aan de Dikke Boom, watermolen, Gevangenpoort, Maraen en nog zo veel meer uitdrukkingen klinken vanaf nu niet meer zo vreemd in onze oren.
Na de Dubbelstraat, waar we geleerd hebben dat dit op maandagavond het centrum van de Vastenavond is, ging het richting Gevangenpoort en Markiezenhof (deze gebouwen zijn een uitgebreider bezoek meer dan waard).
Tegenover dit hof, op het Beursplein, zong Adri het geuzenlied “Merck toch hoe sterck” van Bergen Op Zoom, dat rond het plein met muzieknoten en oude Berregse taal uitgebeeld staat. Andere terrasgangers zongen spontaan mee. Indrukwekkend!
Iedereen in de groep bewonderde de manier hoe onze gidsen elkaar aanvulden en hoe ze begeesterd de geschiedenis en allerlei weetjes op een aangename manier wisten te vertellen.
In café De schorre/De Slik (trouwens zo goed als naast fietswinkel Hopmans) was onze eerste stop voorzien. De kastelein had zelfs voor warme chocomel met slagroom gezorgd! Aangekomen aan de Sint Gertrudiskerk kregen we de keuze om de toren te beklimmen met z’n 183 treden om het mooie panorama te bewonderen of beneden de kerk te bezoeken. Er zijn er toch velen naar boven gegaan.(al dan niet buiten adem)
Daarna via de Engelsestraat en de Blauwehandstraat naar het bleekveldje, waar we het standbeeld van de geit van Mie d’n Os konden bewonderen en de kenners onder ons het traditionele Vastenavondliedje uit volle borst meezongen. Onze tweede stop was in de Hollandse Tuyn op zolder, waar een drankje en bitterballen de inwendige mens kon versterken.. Daarna tijd voor het culinaire programma verder te zetten in de Teerkamer. Dit was zonder veel woorden te zeggen: ‘lekker, echt lekker’.
Voor zo’n grote groep zorgen is niet evident. Maar het personeel deed toch hun uiterste best, zeker als je in acht neemt hoeveel keer zij de trap op moesten met de drankjes en gerechten. Iedereen heeft er van genoten.

Als afsluiter hadden onze animatoren weer een quizje in elkaar gestoken, om onze kennis over alles dat die middag was verteld over de stad te testen. Ger was ditmaal de primus van de klas en werd daarvoor beloond met een flesje bubbels. Al met al werden onze hoge verwachtingen van deze dag ruimschoots ingelost.

Over klasse gesproken: Nancy en Adri, dit was weer een meer dan geslaagde versie van een uitmuntende uitstap. Bergen Op Zoom is zeker de moeite waard om nog eens te bezoeken. Namens ons allen: Bedankt!!!

Jacky Stormezand was onze huisfotograaf en heeft een aantal mooie sfeerbeelden van deze gezellige uitstap gemaakt. Waarvoor onze dank!!

 Iedereen van de 25-ploeg is nu reeds zo vrank en vrij om voor volgend seizoen weer opnieuw zo’n gezellige uitstap als afsluiter te boeken…..

Culturele groeten

Willy P.

Foto's: klik hier
Terug naar startpagina: klik hier