De 25ers sluiten het seizoen 2014 in stijl af.

Afsluiting seizoen 2014

Voor de 25ers betekent dat eerst een gegidste wandeling maken. Met aandacht onderweg voor de innerlijke mens en nadien met de groep een hapje eten.

Dit jaar werd er gestart aan de Waterpoort op het zuid te Antwerpen. De belangstelling was groot en onze vertrouwde gids Adri had ook voor deze keer een aantal interessante punten op zijn wandeling. En zoals steeds weet hij in die mate een aantal zaken te vermelden dat de aanwezigen ook nu genoten. Onze eerste tussenstop werd gehouden in “ Het heilig huisken “. Vanwege de wind en de kille temperatuur verkoos een aantal iets warms te drinken terwijl anderen een lekkere pint bestelden. Na nog een sanitaire stop vervolgden we onze weg.

De uitleg aan de Steinerschool, de info aan het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten,  de Synagoge Shomré Hadass of ook wel de Hollandse Synagoge, noem maar op. Adri is gewoon begeesterd door de stad Antwerpen. Je houdt het niet voor mogelijk.

Ondertussen begon het lichtjes te regenen maar daar deinen de 25ers niet voor terug.
Een tweede tussenstop deed deugd.

Nog een laatste stuk bracht ons naar de Lambermontplaats. Daar kregen we informatie over Lambertmontmartre. Tijdens de zomermaanden wordt op een aantal zondagen de kans geboden aan mensen om hun artistieke activiteiten ten toon te spreiden.  Schilderijen, etsen, fotografie, sculpturen. ...  dit alles rond het  plein Baron Lambermont en de gerenoveerde fontein. Een originele mogelijkheid voor de kunstliefhebber en de zondagsflaneur om naar kunst te kijken en te proeven in een ideale omgeving.

Vandaar begaven we ons naar brouwerij ’t Pakhuis. Vooraleer we naar het restaurant afzakten, genoten we samen van iets lekkers maar vooral van ons samenzijn.

De klok duidde bijna 19.00u aan, dus tijd om naar “ Tante Yvonne “ te gaan.
Normaal gesloten op zondag maar voor de 25ers maakte men graag een uitzondering. Eerst een aperitief van het huis, vervolgens een voorgerechtje. Verder een hoofdgerecht en om af te sluiten dessert en koffie.

Nadien wenste Adri nog even te testen of er tijdens de wandeling wel voldoende aandacht was voor zijn verhalen. Een kleine quiz zou uitsluitsel brengen. Dit resulteerde in vier personen met 10 op 10. Via een bijkomende schiftingsvraag werd Marc Verhulst gehuldigd als laureaat! Proficiat Marc, eeuwige roem en respect van alle 25ers!!!

Na dit alles namen de eigenaars nog even de tijd om met gitaar en zang wat sfeer in de keet te brengen. Zelfs Adri nam een moment ten bate en liet ons mee genieten van zijn zangkwaliteiten.

Het was ondertussen al 23.00u.
Het was duidelijk een topdag voor de 25ers. Antwerpen gaf mede door de uitleg van Adri weer wat interessante dingen prijs. Maar er valt nog veel meer te ontdekken. Adri het was opnieuw de moeite om er bij te zijn. We kijken uit naar een volgende editie. Bedankt!

terug naar startpagina: klik hier

 

Sportieve groeten,
Ludo Bocken