De 30-ers rijden naar Willemstad 9 augustus 2015

Een beetje fris nog, en lang nog niet iedereen wakker, komen de dames en heren Spartanen van de 30-ploeg binnengestrompeld aan het Kruidvat. Vandaag staat er de rit naar Willemstad op het programma met vertrek om 08.00 uur. Of je dat nu duidelijk in het boekje zet of op de website dat maakt niet uit: er zijn er altijd die het niet wisten, Peter Verbiest en Nick Govaert om geen namen te noemen (zij zouden bij de 27 aan de staart bengelen en later met het schaamrood op hun wangen bij ons komen zitten). Omdat het bij de verkenning van verleden donderdag wat stroef verlopen was doordat er zoveel wind stond, besloot Jef Van Oevelen om voor het vertrek wat opwarmingsoefeningen op te leggen. Daarna gingen we stipt ongeveer om klokslag 08.00 uur van start.

Onmiddellijk vormde zich een groepje vrijwillige koprijders om de rit in goede banen te leiden, wat hen ook voorbeeldig zou lukken. De milde temperatuur, de zachte wind, het vlotte maar behapbare tempo maakte dat iedereen goed aan de klap was. Onder ons gezegd en voortvertelt als die kadetten van De Spartaan aan het kletsen slaan dan wordt er wat afgelapt in hunnen bak (dito Urbanus). Dan gaat het over de crisis in Jommekesland, de plot van Roodkapje, de laatste zin van een film, een eclaireke, de vakantie, pastoors die mensen voor de kerk van het zebrapad rijden enz. In ieder geval zo schiet de rit flink op: Jagersrust, rondpunt Huybergen, de baan van Jeezeke lekker bergaf met de voeten in de lucht … De goedgemutste en nog beter getrainde dertigers schoven over de wegen alsof ze in de boter trapte. Op algemene aanvraag (formulier 7B) werd er een plaspauze ingericht en zoals iedereen weet: ‘toen pissen plassen werd, is het gezeik begonnen’ en zo was het niet anders. De Spartanen maken van de gelegenheid gebruik om de I-pad, pod, tablets, laptops enz. boven te halen en foto’s van kinderen, kleinkinderen, vrienden en vriendinnen, vakantie aan zee enz. aan mekaar te tonen – hier en daar werpt iemand vlug een blik op het nieuws, de site meldt ‘Jan Janssen heeft de Ronde van Frankrijk gewonnen!’ Vermoedelijk is die Spartaan in het archief van het nieuws aan het neuzen. Goed, als iedereen klaar is en afgeklopt heeft, zoals ‘men’ dat zo netjes zegt, zet de trein der snelheid zich terug in beweging richting Willemstad.

We mogen niet mopperen en doen dat dan ook niet: de rit verloopt verder zonder noemenswaardige voorvallen op het voor een open brug staan en de lekke band van Ingrid na. Wat opvalt wanneer een dame lek rijdt is dat er meteen een stuk of wat nobele heren bereid zijn om de handen uit de mouwen te steken. Met hun zondagse lach: ‘Kom, ik zal even helpen’. Als een man plat rijdt dan is het van: ‘Hoe zit het? Nog nie kleir? Gaat dat nog lang duren?’ Zo zie je dat een man het best lastig kan hebben en dat de kansen voor mannen en vrouwen nog lang niet gelijk zijn. Op de terugweg worden enkele gekende reisliederen gezongen, bloemen geplukt voor moeder de vrouw, sommigen kochten enkele bakjes aardbeien – je weet wel hoe dat gaat!

Eenmaal terug bij De Biezen was het alle hens aan dek en gingen de grote kleppen open. De strafste verhalen begonnen de ronde te doen. Je kan je niet voorstellen wat die Spartanen allemaal durven verzinnen. Onthoud echter dat het fantastisch is om Spartaan te zijn, om ’s zondags met den 30, die 32.4 gemiddeld had gereden, te rijden. Zoals gewoonlijk vloeide het geestrijke nat rijkelijk en … (RS) proficiat aan iedereen, en tot zondag!

Foto's zijn er niet genomen, het filmrolletje was vol!

Waren aanwezig: Danny Rogiers, Jan Janssen, Jef van Oevelen, Mark van Put, Ria Kloeck, Chris Paelinck, Ronny Westelinck, Wilfried Schonkeren, Walter Breukink, Tommy Hartogsveld (BMC-man), Tonny Geerts, Ingrid Mathyssen, Karin Driessen, Theo Schroyen, Bruno Stokmans, Danny Jongenelen, Dirk Van Reusel, Werner Van Staey, Yves van Capellen, Frans Mous, Jan Jacobs, Eric De Moor, Luc Dierickx

 

Terug naar startpagina: klik hier