Grote rit Baarle Nassau

VERSLAG  GROTE RIT  4-JUNI-2015

 

Een prachtige dag kondigde zich aan met temperaturen tot 25 graden en een beetje wind.  Om 9u verzamelden dan ook een heel aantal Mannelijke en Vrouwelijke Spartanen, aangevuld met Spartanen in Spé of gewoon Sympatisanten van De Spartaan.

Best een aardig aantal rijders, en teveel om op te noemen. Eigenlijk heb ik de namen niet opgeschreven , maar Jef heeft dat wel gedaan. Wie weet waar hij dat voor gaat gebruiken, we horen het wel.  In elk geval vertrokken we met de bende richting Kalmthout, Wuustwezel, Loenhout, Hoogstraten en andere dorpen.

Een drietal deed al het kopwerk, knap van Ronny, Ivo en Hugo, vooral omdat er toch een stevig windje stond. We raasden Baarle voorbij en waren dan gedurende 10’ het Garmin spoor bijster. Ja volgens Ronny zijn enkel de Garmins goed genoeg om de weg te tonen de rest is xzrlrjlzrlj of zoiets. Maar dan vonden we de weg terug dankzij een ouderwetse wegwijzer “Rijsbergen 5km”.  In Rijsbergen hielden we pauze om de inwendige mens te versterken. Cafetaria Bon appétit moest even alle stokbroden uit de kast halen om de vraag naar “broodjes gezond” aan te kunnen.  In het naastgelegen ijssalon lag genoeg ijs om de komende zomer voor een gemiddelde bevolking van Rijsbergen te bevoorraden, maar daar zijn we toch maar afgebleven. Misschien een idee voor een ijsjes rit.

Terug de fiets op, en onder leiding van Ivo & Marc en later Ivo & Ronny haspelden we de resterende 50 km zonder problemen af.  In Putte aangekomen deden we het verhaal van de rit nog eens over op het zonneterras van De Croone. Het was een gezellige rit , mooi weer en toffe mensen. Echt een top idee van de organisatoren Jef en Ronny.  (DR)

Voor de foto's :  klik hier