Grote rit Etten Leur 25 - 27 groep

Vrijdagmorgen 15 juli 2016. Vandaag plan ik, samen met Marc Van Put, om met de 25/27 groep hun lange rit te rijden.

Op de site heb ik gezien dat dit een mooi ritje kan worden doorheen het Nederlandse landschap.

Op het douaneplein aangekomen staan al enkele spartanen, er zullen er nog een paar bijkomen.

In totaal starten we met 12 spartanen en spartanettes uit de 25, 27, 30 en ja, zelfs uit de 32 groep.

Bijna 50% van de groep bestaat uit vrouwelijke deelnemers wat een zeer leuk gegeven is.

Om 9u30 vertrekt de groep voor een geplande rit van 108 km. Adri heeft op de startplaats het parcours op papier aan mij gegeven. Vluchtig overlopen, ken ik het grootste gedeelte van de route, later blijkt dat ik het beter helemaal had gekend. Soit, we vertrekken via Huijbergen richting Wouw naar Stampersgat toe. De groep geniet, dat voel je direct. Het tempo is behapbaar.

Richting Standaarbuiten neem ik de tijd om wat actiefoto's van de groep te nemen, het brugje over, tot daar kende ik het parcours van buiten, iets later zitten we fout.

Jef en Marc halen hun geladen route op hun GPS op, we moeten terug. Dan maar verder op het GPS toestel maar dit werkt ook niet helemaal correct. Weer een stukje terug.

De groep snakt blijkbaar naar kilometers en naar koffie en gebak. Ik moet wel zeggen dat het parcours schitterend was, al ging het soms over heel smalle wegjes.

De pauze was voorzien aan de Skidome te Rucphen, deze werd bereikt na ca 70 km. Elkeen nam een versnapering ( met of zonder slagroom ) en de nodige alcoholvrije drank .

Volledig aangesterkt vervolgen we onze weg, in de verkeerde richting, maar we kruisen iets later het normale parcours. Tijd om het tempo wat op te drijven en via Zundert gaan we richting Achtmaal. We tellen de kilometers af en eindigen tegen 40 km/u ( jaja ) de rit terug aan het douaneplein . Aan cafe De Croone worden de vochtreserves terug aangevuld met chocomelk en diverse drankjes ( alcoholvol ) .

Het was voor mij een zeer mooie dag geworden met een heel toffe groep spartanen .

Bedankt aan jullie allen ( DJ )

Deelnemers van de rit :

Marc Van Put, Jef van Oevelen, Annemie De Naeghel, Clement Van Den Bosch, Ingrid Mathysen, Tanja Van De Wal, Vicky Vermeylen, Annemie De Schutter, Gerrit Verlinden, Walter Paglia, Lesley Verhoeven en Danny Jongenelen.

Voor foto's: klik hier

 

 

Vertrek aan het douaneplein