Rit Dordrecht 18-8-2016

18 augustus 2016 , lange rit via Dordrecht :

 

Om 9u00 staan we met 9 spartanen en 1 spartanette klaar om de lange rit naar Dordrecht te rijden .

Op het programma staan 160 km’s en de weersvoorspellingen zijn goed . Op het laatste nippertje komt Bruno Stokmans voorbijgereden . Hij moet ’s middags nog gaan werken maar besluit toch een stukje met ons mee te rijden . Jef van Oevelen geeft me nog snel een document met de plaatsen en straten waar we zouden moeten passeren . De lettergrootte is vanop 100m leesbaar , maar met dit soort documenten heb ik nog niet dikwijls correct gereden . Hopen dat er iemand een GPS geladen heeft en dat deze werkt . En ja hoor , zowel Jeroen Schroyen ( jawel , zoon van onzen Theo ) en Marc Van Put hebben de route geladen .

Traditioneel vertrekken we via Huijbergen richting Essen . Jeroen zet zich dadelijk op kop en zal daar blijven rijden tot in Willemstad . Over de Moerkantsebaan en over de spoorweg , komen we in het centrum van Essen de eerste moeilijkheden tegen . In Essen wordt de ganse straat voorzien van nieuwe asfalt . We rijden zover we kunnen , aan het einde moeten we improviseren maar het komt goed . Het tempo is er een beetje uitgegaan maar we halen dit ruimschoots in op weg naar Schijf . Even doorsteken naar Rucphen en via Hoeven via zeer mooie wegen richting Zevenbergen . Geen berg gezien daar dus verder naar Dordrecht . De GPS leidt ons zelfs om voor een markt in Zevenbergen .

We rijden over de brug aan het Hollands Diep en door een tunnel , het is eens iets anders .

Het is tijd om terug te keren , we moeten nog iets gaan nuttigen in Willemstad . Over dijken vlammen we ( met de wind zalig in de rug ) tegen 38 km/u door een fenomenale mooie omgeving . We moeten nog een kleine wegomlegging volgen , en nu rijden we door de schapenweide . Die beesten zijn al dat volk blijkbaar gewoon , ze schransen lekker verder . Iets verder besluiten we terug over de dijk verder te gaan , maar ook hier wordt de weg hersteld .De ganse groep heeft zijn banden voorzien van een extra laagje pek en we zijn terug vertrokken . Het is nog een 20 tal kilometer naar Willemstad en den beer begint te grollen . We rijden nu door Numansdorp en zien een mooi terrasje met mooi volk , maar we laten dit spijtig links liggen ( nuja , het lag eigenlijk rechts ) . Juist voor Willemstad stopt Jeroen ermee ( hij gaat wss nog een paar 100 km bijtrainen ) en moeten we het zelf oplossen .

Gelukkig zitten we hier op bekend terrein , het terras is snel gevonden . Sommige 30 ‘ers kennen de omgeving al goed , ze zijn hier dit jaar al een keer of 5 geweest . We plaatsen ons in de zon , een beetje bijbruinen kan nooit geen kwaad . De nodige koffie’s , frisdranken en taartjes worden verorberd , drinkbussen worden terug gevuld want het is al warm geweest en na ca 30 minuten zitten we terug op onze racers . De weg terug is een beetje een klassieker , samen met Jay Rens , doe ik ook een stukje kop . De groep rijdt al fluitend richting Dinteloord en via een ommetje komen we bij Welberg aan ( ook hier gene berg te zien ) We laten ook Welberg links liggen ( nuja , ligt eigenlijk ook rechts ) en vlammen door naar Wouw . Terug naar Huijbergen hop naar het terras van de Croone .

Hier sleuren Walter Breukink en Dirk Vanreusel nog eens stevig het tempo omhoog , het begint pijn te doen .

Er staat 162.2 km op de teller met een gemiddelde van 30.9 km/u ( en ca 450 hoogtemeters , zo vlak was het dus ook niet , maar toch geen bergen gevonden ) . De drank vloeit rijkelijk , zelfs met warme chocomelk doet het goed . Er wordt nog wat gekletst en dan is het tijd om huiswaarts te keren . Het was een zeer mooie rit met een superplezante groep waarvan de jongste slechts 16 jaar was ( Jay ) en de oudste 72 ( Jef ) . Ook onze gazelle Ria Kloeck heeft zich geamuseerd tussen al dat testosterongeweld .

 

Deelnemers van de onderneming naar Dordrecht ;

 • Ria Kloeck
 • Marc Van Put
 • Jay Rens
 • Dirk Vanreusel
 • Theo Schroyen
 • Jeroen Schroyen
 • Walter Breukink
 • Jef van Oevelen
 • Danny Jongenelen
 • Bruno Stokmans ( gedeeltelijk )
 • Theo Hendrickx
 • Jacques Brouwers

(DJ)