Rit Zeelandbrug-Willemstad

 

Donderdag 21 juli 2016

Mooi weer, veel volk, een stille cranck en een set goede benen, wat moet je meer hebben om op de Belgische nationale feestdag een ritje van om en bij de 180km te fietsen doorheen Zeeland, en met als hoogtepunt de Zeelandbrug. Of was het hoogtepunt het appelgebak met slagroom of toch de afsluitende nabespreking op het terras van De Croone.

In elk geval op deze zeldzame prachtige zomerdag stonden ongeveer 25 zeelandbrugrijders klaar om 8u00 op het Kruidvatplein.

Ronny Westelinck gidste ons langs een mooie alternatieve route richting Yerseke.

Aan het kanaal door Zuid-Beveland namen we afscheid van 3 sportievelingen die echter geen dag pas hadden kunnen bemachtigen en dus op tijd thuis moesten zijn.

Ronny gaf onderweg nog een demonstructie van hoe je, een band platrijdt en hem dan in speedtempo vervangt. De andere Spartanen stonden erbij en keken ernaar. (Zie foto’s)

Xavier, Ronny (zie foto), Kurt en enkele anderen brachten ons met tegenwind tot en over de Zeelandbrug.

Daarna ging het highspeed naar Willemstad waar we de hongerigen spijsden en de dorstigen laafden. De appeltaart, de slagroom, de koffie, ice tea en enkele biertjes vlogen in het rond.

Onderweg naar huis had Ria een geluk bij een ongeluk, ze sukkelde in een putje viel op haar stuur en bezeerde daarbij haar knie. Hoe hebt ge dat gedaan Ria?

Met iets meer dan 180 km op de teller kwamen we heelhuids in Putte aan waarna we het hele terras van De Croone inpalmden. Dirk liet zien dat hij echte horeca skills bezit en zorgde ervoor dat de drank tijdig op de tafels kwam.

En wat hebben we vandaag nog geleerd?

Dat indien je op een warme zomerdag 180 km gaat fietsen, je met een half litertje drinken niet toe komt. He Marc J.

Dat als je met fietschoenen een houten trap afkomt, je moet oppassen. Hé Frank M.

Dat je als toevallige passerende vrouw in Willemstad, best geen complimentjes maakt naar bepaalde Spartanen. Want dat je dan een bezwete knuffel kan krijgen. Hé Dirk V.R.

Maar vooral dat het een dag uit de duizenden was met heel veel leuk volk in een prachtige omgeving.  (DR)

Voor foto's: klik hier

 

Ronny