Winterrit met hindernissen

Ook winterritten zijn niet van de poes , op zondag 20/11/16 hebben 3 echte spartanen een ritje gedaan in het stormweer .

Een verslagje van Dirk Vanreusel met bijgevoegde foto .

 

Zondagmorgen 9u30.  Slechts 3 man aan de start, het regent niet maar de wind was er blijkbaar voor de meeste Spartanen teveel aan.

We vertrekken voor een ritje van ca. 60 km want Ronny Styleman moet ’s middags nog naar de cross in Koksijde (die uiteindelijk afgelast bleek, ‘watjes’ die profs).  

Het eerste half uur vliegen we richting Huybergen en Nispen (de wind blaast strak in de rug).   Dan een eerste hindernis:  Ronny Westelinck verliest zijn zadel op de eerste strook met de wind op kop.   Teveel kracht gezet?   Zadel bleek onherstelbaar, maar geen erg voor Ronny…. hij zet de rit verder ‘en danceuze’ op de trappers.   Alsof het niks is volgt hij ons, terwijl mijn hartslag stijgt en onze snelheid daalt.   Begin de verbindingsstraat zet Ronny zich zelfs op kop, want 23 km/u vond het echt niet kunnen.   Maar al snel duikt een 2e hindernis op:    een boom over de weg.  Geen erg, via de grasberm kunnen we er langs, maar in de heide duikt dan een 3e hindernis op: 3 omgewaaide bomen dwars over de weg (zie foto).  Als echte cyclocrossers kruipen we onder de eerste boom, en over de 2e en 3e boom.  Een moedige mountainbiker volgt ons voorbeeld.    Bij het vertrek een pijnkreet van Ronny, oei dachten we ‘Wat nu weer?’.  Bleek hij toch wel vergeten dat er geen zadel op zijn fiets stond ….  Langzaam (letterlijk door de felle wind) maar zeker (als echte Spartanen) zetten we onze weg verder richting Heide om uiteindelijk ‘moe maar voldaan’ thuis te komen.  Slechts 52 km op te teller (het leken er wel 104) en 28 km/u.  Soms zeggen cijfers meer dan woorden, we zijn alvast weer een ervaring rijker (en die wilden we natuurlijk met jullie delen).   

Dirk Vanreusel

 

Terug naar startpagina ; klik hier

Let ook op het zadel van Ronny Westelinck