Bikaholic Off-Road Duathlon 2017

Terwijl de meeste Spartanen zich tegoed deden aan lekkere warme snert, stonden er enkele Spartanen aan de start van de 100% off road duathlon aan camping de watertoren van Lopersgroep Putte met Gert Beyers als wedstrijdleider.

Om 11u30 stond er een korte afstand op het programma, 2km lopen, 11 MTB en terug 2km lopen.

Hier stonden Jef Govaert en Lorenz Van Neuten aan de start als duo jelo. Jef nam het lopen op zich, Lorenz ging MTB’en in een voor hem heel vertrouwd bos, de stoppelbergen;

Na het 1ste lopen in een stralend lente zonnetje kwam Jef als 4de de wisselzone binnen, maar als 1ste duo. Lorenz mocht al dadelijk in de achtervolging op enkele solo deelnemers, waar hij 2 ronden de tijd voor had.

Dit lukte hem om na het fietsen mee aan de leiding terug de wisselzone binnen te komen. Heel even Mocht Jef aan de leiding lopen ( wegens sneller te wisselen tov de solo’s), maar moest uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in Cis Bens uit Geel. Cis doet binnen enkele weken mee aan het BK,en maakt kans om deze titel binnen te halen in zijn categorie. Jef en Lorenz kwamen een kleine minuut later wel als overwinnaar binnen bij de duo’s. daar waar ze vorig jaar 2de werden , maar nu de bloemen mee naar huis namen. (zie foto)

 

Ondertussen had de zon plaats gemaakt voor wolken, en vooral veel wind. Uit die wolken viel er nog voor de kids start bakken water uit, en de temperatuur nam een forse duik. Dat beloofde voor het verdere verloop.

 

Om 14u00 startte een 135 tal deelnemers in de gietende regen op de lange afstand : 4km lopen- 22MTB en terug 4km lopen, de wind was meer gaan liggen, maar het parcours was enkel maar zwaarder geworden. Dit genoodzaakte de organisatie om enkele slechte stukken zelfs aan te passen.

Onder de deelnemers ook enkele Spartanen : Lieven Schroyen , Stefan Toelants , Dimitri Wouters en duo’s Eric van Gorp met Nico van der Poorten en vader en dochter Ronny en Annelien Stijleman.

Zij hebben allemaal moe maar voldaan de finish bereikt, maar de foto’s en tijden spreken voor zich dat dit geen gemakkelijke opdracht was.

 

Uitslagen en foto’s te vinden op: klik hier

 

(Met dank aan Gert Beyers voor het verslag)

 

Terug naar startpagina: klik hier