Club

WTC De Spartaan

De Spartaan is een Nederlands-Belgische wielertoeristenclub gesticht in 1974. Onze club heeft zeven groepen: een 20, een 23, een 25, een 27, een 30, een 32 en een 34. Bij ons kiest iedereen vrij zijn of haar groep en kan gelijk wanneer wisselen indien hij of zij dat wenst. Daardoor garandeert De Spartaan fietsplezier: gaat het te traag dan kies je een snellere groep, andersom ga je naar een rustigere goep.

De Spartaan telt bijna 20% vrouwen onder haar leden en daar zijn wij trots op! Zij maken deel uit van iedere groep, zijn met twee vertegenwoordigd in het bestuur en leveren twee ritcommissarissen.

De Spartaan oefent ook samen: de ganse week bijeenkomst Douaneplein om 13.00 uur. Let wel op, het gaat om doorgedreven trainingen tegen een best pittig tempo (30-32) waarbij afstanden van rond de 70 km worden afgegd. Onze dames houden hun training op woensdag en vertrekken aan het Kruidvatplein om 13.30 uur.

Onze site is een beetje ons visitekaartje, tegelijk ontdek je hoe het er bij ons aan toegaat, ons reglement en hoe je lid wordt. De leden vinden hier: een kalender, de rittenschema's, info over vergaderingen, bijeenkomsten, de klassementen per groep enz.

Nieuwe leden zijn steeds van harte welkom! Iedereen mag drie keer proefrijden (gastrijders sluiten liefst achteraan aan) daarna vragen we om lid te worden.

Veel plezier op onze site en heb je nog vragen, stel ze gerust aan iemand van het bestuur, voor het bestuur: klik hier

sportieve groeten

De Spartaan

terug naar de startpagina: klik hier